De kleinste regio van Frankrijk, de Elzas, heeft zijn eigen cultuur en bijpassende keuken. De streek vormt de grens tussen Frankrijk en Duitsland en staat vooral bekend om haar wijnproductie. Gelegen op slechts een aantal uurtjes rijden van Nederland is dit een uitstekende regio voor een weekendje weg.
In de historie is de streek vele malen toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen. Op veel plaatsen zijn er nog herinneringen te zien aan de oorlogen die gestreden zijn en u kunt er dan ook niet omheen dat de regio afwisselend Pruisisch- en Frans gebied is geweest.

De geschiedenis gaat echter nog veel verder terug dan de middeleeuwen, er zijn sporen uit de prehistorie gevonden. Ongeveer 1500 voor Christus werden voor het eerst Kelten in de Elzas aangetroffen, waarvan de Keltische invloeden nog steeds van te zien zijn. In de middeleeuwen werden in de Elzas volop burchten en kastelen gebouwd, welke tegenwoordig prachtige bouwwerken zijn om te bezoeken.

Wij maken graag een op maat gemaakt programma voor uw groep!
De genoemde ‘vanaf’ prijs op deze pagina is slechts een indicatie. De definitieve reissom is o.a. afhankelijk van uw vertreklocatie, periode, duur van de reis en (de locatie van) uw hotel.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan, zonder enige (financiële) verplichting!

3-daagse busreis
vanaf

€ 145,- p.p.